Bambu Interiör

Piffa till badrummet med en bambutandborste

Har du hört talas om de otroligt populära bambutandborstarna? Inte? Då är det hög tid. Bambuns intåg i våra badrum är definitivt något som har blivit allt mer populärt under de senaste åren, och det kan man förstå om man börjar att djupdyka lite mer i själva ämnet. Läs med i artikel, och lär dig mer om hur just bambu tandborstar har gjort ett stort intåg i både svenska och internationella badrum.

Det är nämligen som så att bambu är ett material som är helt naturligt antibakteriellt. Ja, du hörde rätt – naturligt! Eftersom många trender just nu fokuserar på giftfria och plastfria alternativ så är det en av anledningarna till att bambu tandborstar har blivit så omåttligt populärt.

Eftersom bambun också ersätter plasttandborsten så är det även ett väldigt klimatvänligt alternativ. Tänk dig bara själv under ett år av användning av en normal tandborste. Då går det säkert åt 4-6 stycken beroende på hur ofta du byter till en ny. Tänk dig sedan att det finns miljardtals människor som har samma vanor, och hur detta kan komma att påverka framtida generationer. Plasten är dessutom extremt svår att bryta ner, vilket gör att de dumma plasttandborstarna ofta hamnar på soptippar där det kan ta 100-tals år innan de är helt nedbrutna. Bambutandborsten kan du bara bryta av vid borsten, slänga överdelen i soporna, och resten i naturen om du vill!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *